Kongressen bekymrer seg om krypto som brukes

Kongressen bekymrer seg om krypto som brukes
Februar 24, 2021 No Comments Crypto admin

Kongressen bekymrer seg om krypto som brukes til å finansiere innenlandsk terrorisme, Capitol-opprøret

Underkomiteen for den amerikanske kongressen sier at bankrapporteringsmetoder førte til arrestasjoner av Capitol-angrep, men bekymrer seg for at Bitcoin kan ha bidratt til å finansiere opprøret.

En amerikansk kongresunderkomité undersøker om innenlandske ekstremister henvender seg til kryptovaluta som en kilde til midler for sine aktiviteter.

25. februar vil underutvalget for nasjonal sikkerhet, internasjonal utvikling og pengepolitikk avholde en høring med tittelen „Dollars Against Democracy: Domestic Terrorist Financing in the Aftermath of Insurrection.“ Et komiteememorandum foran høringen uttalte at „når tradisjonelle bankers og betalingsplattformers Bitcoin Code kontroll øker, vender ekstremister seg til anmodninger om kryptovalutaer.“

Notatet inneholder kryptovalutaer med andre potensielle muligheter for ulovlig aktivitetsfinansiering, inkludert crowdfunding, veldedighetsorganisasjoner og sosiale medieplattformer. To hovedhendelser brukes til å antyde at krypto kan ha bidratt til å finansiere Capitol-opprøret.

Spesielt sendte en fransk ekstremist den 8. desember 28,15 BTC (verdt $ 522 000 på overføringstidspunktet) til 22 adresser med mange som tilhørte kjente høyreekstreme aktivister og internettpersonligheter.

Mer enn $ 250.000 av BTC han sendte, gikk til aktivisten Nick Fuentes som ble identifisert som å være ved Capitol under opprøret, selv om han uttrykkelig nekter for å ha kommet inn i bygningen.

Den andre kilden som ble sitert av notatet var en live video av Capitol-protesten på videostreamingsplattformen Dlive der streameren mottok omtrent $ 222 i kryptovaluta-tips. I følge dokumentet har plattformen utbetalt „hundretusener av dollar til ekstremister siden grunnleggelsen.“ Plattformen ble kjøpt av peer-to-peer fildelingstjeneste BitTorrent, som igjen er eid av Tron Foundation.

Imidlertid innrømmer notatet at de to hendelsene er bevis på bevis, og at „det er ukjent om midlene fra disse Bitcoin-overføringene eller andre ble brukt i planleggingen og gjennomføringen av Trump-rallyet 6. januar eller Capitol-opprøret som fulgte.“

Komiteen mener at når tradisjonell økonomi fremmer rapporteringen av mistenkelig aktivitet, vil fremtidige opprørere sannsynligvis vende seg til ikke-tradisjonelle metoder for å finansiere sine aktiviteter. Den la til at „noen av arrestasjonene knyttet til angrepet 6. januar“, var vellykkede på grunn av rapporteringsmetodene banker og andre regulerte finansinstitutter benytter.

Det er fortsatt betydelig tilbaketrekning til fortellingen om „kryptovaluta er en kriminell havn“.

Bitcoin-influencer Pierre Rochard svarte på Twitter til notatet og sa: „nesten all innenlandsk terrorisme skjedde før Bitcoin ble oppfunnet. Innenlandsk terrorisme er finansiert av USD. ”

Cryptocurrency-investor som går under tittelen „The Crypto Monk“ sa at selv Pokemon-kort ville være bedre for betaling enn Bitcoin på grunn av kryptovalutas evne til å spore penger.

Jeg godtar bokstavelig talt heller Pokémon-kort enn en distribuert hovedbok.
– The Crypto Monk ⛩️ (@thecryptomonk) 23. februar 2021

About The Author