Ripple CEO waarschuwt tegen institutionele Bitcoin-investeringen in het Biden-tijdperk

Ripple CEO Brad Garlinghouse nam vorige week een kijkje bij bedrijven die Bitcoin kopen, omdat de klimatologische effecten van proof-of-work cryptocurrencies, zoals BTC, met strenge regels kunnen worden geconfronteerd als de Democraat Joe Biden wordt gekozen als de Amerikaanse president.

In de pers heeft Biden 290 kiesmannen in de VS tegen de Republikeinse Donald Trump 214 – wat hem op het juiste spoor zet om te winnen als de eindresultaten worden geteld en later deze week worden bevestigd.

Maar Biden’s verkiezing zou een nieuwe agenda brengen voor verschillende kwesties dan Trump, te beginnen met de wereldwijde strijd tegen de klimaatverandering (en mogelijk zelfs voor cryptokringen). De 77-jarige heeft eerder gezworen stappen te ondernemen tegen de effecten die grote bedrijven op het klimaat creëren – met politieke waarnemers die aangeven dat relevante regelgeving op de kaarten zou kunnen staan voor toptechnologische spelers.

Klimaatregels zouden grote Bitcoin-investeerders kunnen beïnvloeden
Crypto-ondernemers hebben kennis genomen van dit feit, met Garlinghouse dat vorige week in een tweet suggereerde dat Biden’s strengere regels inzake klimaatverandering een hardere operationele omgeving voor PoW-cryptocurrencies zoals Bitcoin zou betekenen.
#6 – Biden om van overheidsbedrijven te eisen dat zij hun activiteiten op het gebied van klimaatverandering en de uitstoot van broeikasgassen in hun activiteiten openbaar maken.

Ik zie graag de actie op het gebied van klimaatverandering – eerst NYDFS, nu dit. Publieke bedrijven die BTC (ahem Square) houden – willen misschien aandacht besteden aan 👀 https://t.co/TAxxN8NQpu

– Brad Garlinghouse (@bgarlinghouse) 9 november 2020

„Biden om van overheidsbedrijven te eisen dat zij hun activiteiten in verband met de klimaatverandering en de uitstoot van broeikasgassen bekend maken“, aldus Garlinghouse, die daaraan toevoegt:

„Ik zie graag de actie op het gebied van klimaatverandering – eerst NYDFS, nu dit. Publieke bedrijven die BTC (ahem Square) houden – willen misschien wel aandacht besteden“.

Garlinghouse verwees naar de recente aankoop van $50 miljoen aan Bitcoin door US fintech app Square, die het bedrijf beschouwt als een „meer alomtegenwoordige valuta in de toekomst“ volgens de verklaringen. De aankoop wordt echter in het niet gedaan door softwarebedrijfsspeler MicroStrategy, wiens inzet van $425 miljoen op Bitcoin een terugslag zou kunnen betekenen in een meer klimaatverantwoorde bedrijfswereld.

XRP, de cryptocurrency uitgegeven door Ripple, werkt aan een iteratief consensusboek dat geen betrekking heeft op mijnbouwactiviteiten. Dit is beter voor het milieu (en zelfs voor het creëren van een sneller netwerk), wat kan betekenen dat cryptocurrency’s zoals zichzelf niet worden beïnvloed in termen van de impact op het klimaat (hoewel er nog steeds verschillende andere juridische kwesties zijn).

XRP is „57.000x efficiënter“.

Ripple, met dat doel, gaf zelfs een „The Environmental Impact“ rapport uit in juli om te bespreken waarom het consensusontwerp beter was dan op mijnbouw gebaseerde cryptocurrencies en hoe milieuduurzaamheid een kernvoordeel was van het gebruik van XRP.

„Voor elke 1 miljoen transacties kon XRP 79.000 gloeilampuren van stroom voorzien. Voor elke 1 miljoen transacties kon Bitcoin daarentegen 4,51 miljard gloeilampuren van stroom voorzien. Dit betekent dat het energieverbruik van XRP 57.000x efficiënter is,“ merkte het toen op.

Zou de klimatologische impact van bedrijven die in Bitcoin investeren dus toevallig leiden tot een grotere regulering van cryptokralen in de VS? Jouw gok is net zo goed als die van mij.

Voorlopig heeft Ripple echter nog andere reguleringskwesties aan te pakken.