Waarom 10.000 mijnwerkers verdwenen van de crypto-mijnboerderij in Bitmain…

Waarom 10.000 mijnwerkers verdwenen van de crypto-mijnboerderij in Bitmain…
Juli 28, 2020 No Comments Bitcoin admin

Laatste salvo in Bitmain’s epische burgeroorlog: s Werelds grootste crypto-mijnbouwer beschuldigt de vervreemde medestichter van het onderduiken met klanten en een groot deel van de hasjkracht van de wereld.

Na een korte pauze is de epische botsing tussen Micree Zhaan en Jihan Wu, de vervreemde mede-oprichters van Bitcoin [definitie slak=“mijnbouw“], de ijzerwarenfirma Bitmain, hervat.

Volgens een bericht over Antminer’s WeChat, dat eigendom is van Bitmain, werden 10.000 Antminers op een mijnboerderij in Binnen-Mongolië medio juli „illegaal verplaatst“ door voormalig personeel van Bitmain, waardoor „ernstige financiële schade werd toegebracht aan Bitmain en haar klanten“.

Wat is er met de mijnwerkers gebeurd?

Terwijl sommige Antminer-kopers ervoor kiezen om hun mijnbouwwerktuigen zelf te exploiteren, kiezen velen ervoor om hun mijnwerkers op een Bitmain-mijnboerderij te vestigen in ruil voor een maandelijkse vergoeding en een vermindering van de inkomsten van de mijnwerker. Veel van de vermiste mijnwerkers, die miljoenen waard zijn, behoren tot deze categorie.

De Bitmain-dochteronderneming die momenteel eigenaar is van de boerderij is Fujian Zhanhua Intelligent Technology Company, die volgens de openbare gegevens wordt gecontroleerd door Zhaan. Zhaan heeft dit bedrijf opgericht om de bankrekening van Bitmain te beheren. Hij had geen controle meer over de officiële rekening van het bedrijf, omdat Wu het bedrijf in zijn bezit had.

In een Weibo-post van Bitmain’s hoofdrekening beschuldigde Zhaan Wu ervan dat hij probeerde de Antminers, die volgens hem eigendom zijn van Bitmain, „illegaal over te dragen“ naar een bedrijf dat door Wu wordt gecontroleerd.

Een Weibo bericht van Bitmain’s officiële account. Het document in de post is een wettelijke eis dat de vermiste Antminers worden teruggestuurd, gestempeld door Bitmain en haar vier dochterondernemingen (Bron: Weibo).

Wie controleert wat bij Bitmain?

De strijd tussen Zhaan en Wu gaat over de positie van „wettelijke vertegenwoordiger“ van Bitmain, ’s werelds grootste fabrikant van crypto-mijnhardware en een groot aantal crypto-mijnbouwactiviteiten. Met deze positie komt de controle over de corporate chop en dus onbeperkte ondertekeningsbevoegdheid namens het bedrijf.

Hoewel Zhaan het kantoor van het bedrijf in Beijing en de Shenzhen-fabriek controleert, blijft Wu de wettelijke vertegenwoordiger van Bitmain en heeft hij de controle over de Hong Kongse moedermaatschappij van Bitmain China. In juni heeft Wu naar verluidt de levering van chips van het Taiwanese bedrijf TSMC aan de fabriek van Bitmain afgesneden.

Zo machtig als een Antminer

Bitmain’s Antminers leveren een grote bijdrage aan de hasjkracht van de wereld. De Antminer S9, het vlaggenschip van het bedrijf, heeft volgens een rapport van CoinMetrics ongeveer 23% van de hasjkracht in de wereld geproduceerd.

Aangezien Antminer een cruciale rol speelt in de hashing power van de wereld, blijft de onzekerheid over het beheer ervan mijnwerkers en de Chinese cryptogemeenschap zorgen baren – meer nog, volgens een rapport, dan de overstromingen in Bitcoin mining hotspot Sichuan.

About The Author